Seminář o transparentnosti v obcích

26.11.2014 21:08

Dne 26. 11. 2014 se zastupitelky Zdeňka Tomášová a Alena Václavíková spolu s členkou Finančního výboru Jitkou Holoubkovou zúčastnily semináře „Transparentnost v obcích – starostové starostům“, který na půdě Poslanecké sněmovny pořádal poslanec Jan Farský ve spolupráci s O. Kužílkem, starosty transparentních obcí a dalšími.

Téměř všechno, co se na semináři probíralo, již navrhovalo sdružení Žijeme v Klecanech – komunikaci radnice s občany, veřejná projednávání, klikací rozpočet, veřejné zakázky veřejně… pročtete-li si volební program Žijeme v Klecanech, získáte představu o tom, co vlastně bylo tématem semináře :-).

Zaznamenaly jsme zde poměrně silnou účast koaličních klecanských zastupitelů. Vedení města nás (zastupitelky ze Žijeme v Klecanech) o semináři neinformovalo (spolupracujeme tedy, nebo nespolupracujeme???). Problematika otevřené radnice je nám velmi blízká, sbíráme poznatky a vzděláváme se, a proto jsme s pořadateli semináře v kontaktu již delší dobu a obdržely jsme pozvání přímo od nich.

Vedení města se vypravilo na seminář učit se, jak na to. To je velmi potěšující. Přestože naše sdružení disponuje u mnoha probíraných záležitostí velmi slušným know-how, které radnici stále nabízí, netrápíme se, že nás k tomu koalice SNK-ODS nepřizvala. Hlavně, že se do toho chtějí pustit! Snad pochopili, že moderní radnice je radnice otevřená lidem, kterým má sloužit – občanům města. Držme si všichni palce a přejme vedení města, ať mu načerpané poznatky pomohou. 

Program_transparentnost.doc (26112)